Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Parkzoom 3, de nieuwste wijk van Parkzoom, krijgt een dorpse opzet met veel groen en water. De opzet van dit deelgebied en de architectuur van de woningen zijn geïnspireerd op een Drents brinkdorp.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Op loopafstand zijn verschillende bushaltes. En ook heel fijn is de RandstadRail, waarmee je vanaf het metrostation Berkel en Rodenrijs (op minder dan 10 autominuten) zo richting Den Haag of Rotterdam reist en alles daartussenin.

Waar kan ik informatie vinden over Bergschenhoek?

Op de website van de gemeente (www.lansingerland.nl) kan je alle informatie vinden over Bergschenhoek. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Bergschenhoek?

In Bergschenhoek is een uitgebreid aanbod aan scholen, waarvan zelfs enkele scholen in Parkzoom zelf. Naast kinderopvang zijn er ook diverse scholen voor voortgezet onderwijs, waaronder het Melanchthon net buiten de wijk.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Bergschenhoek?

Bergschenhoek heeft uitgebreide sportvoorzieningen. Net buiten de wijk liggen Zwembad De Windas, Optisport Lansingerland en Sporthal De Ackers, waar je bijna alle binnensporten kunt beoefenen. Voor voetbal ga je naar BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) en voor hockey naar Berkel en Rodenrijs (ca. 10 minuten fietsen).

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Ja, Bergschenhoek heeft een sfeervol dorpscentrum met een compleet winkelaanbod. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, een leuk cadeau of een nieuwe outfit. Maar met 20 autominuten zit je ook in het centrum van Rotterdam.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De omliggende gebieden van Parkzoom 3 zijn de deelplannen van Parkzoom; Parkzoom 4 en 2. Deze deelplannen zijn bijna volledig bewoond. Aan de Noordwest zijde van Parkzoom ligt het Annie MG Schmidtpark en aan de Zuidoost zijde ligt een bestaande (andere) wijk.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Wanneer je onderaan de pagina's op deze website je e-mailadres achterlaat word  je door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk in ontwikkeling Parkzoom 3 komen circa 250 woningen, bestaande uit rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, energiezuinige woningen, Morgenwoningen en starterswoningen (Koopstart). Daarnaast komen er in de wijk Parkzoom 1 nog een kleinschalig appartementengebouw en enkele rijwoningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Het is nog niet zeker, maar de verwachting is dat de appartementen van 1 van de 2 appartementengebouwen (Parkzoom 1) in de verhuur gaan.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, in Parkzoom 3 zijn starterswoningen gepland. Meer informatie vind je op www.parkzoom.nl/woningen

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in Parkzoom worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In Parkzoom is het parkeren goed geregeld, afhankelijk van de woning op eigen terrein, voor de deur of direct om de hoek.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In Parkzoom is voldoende plek om te parkeren, afhankelijk van de woning op eigen terrein, voor de deur of direct om de hoek.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in Parkzoom is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Parkzoom 3 is de nieuwste wijk in Parkzoom. De wegen in dit deel van Parkzoom worden nog aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Elke wijk in Parkzoom (Parkzoom 1 tot en met 4) heeft 1 of meerdere speeltuinen/ speelweiden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Honden worden over het algemeen uitgelaten in het Annie M.G. Schmidtpark. Dit is een heel groot park, wat een perfecte locatie is voor een flinke wandeling met je hond. Dit park ligt tegen Parkzoom aan.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Parkzoom 3 komen rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, energiezuinige woningen en starterswoningen (Koopstart) in verschillende prijsklassen. Daarnaast komen er in de wijk Parkzoom een kleinschalig appartementengebouw en enkele rijwoningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

De woningen gaan gefaseerd in verkoop. Kijk op de pagina planning voor de meest actuele informatie.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. De afmeting en de tuinligging wisselt per woningtype. Kijk bij het woningaanbod voor meer informatie.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee de woningen zijn nog niet eerder in Parkzoom gebouwd en daardoor helaas niet te bekijken.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Vragen over de woningen

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De woningen worden verkocht door verkoper Willy Vermeulen van BOD Ontwikkeling en Lagerweij & Fonk Makelaardij.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. De afmeting en de tuinligging wisselt per woningtype. Kijk bij het woningaanbod voor meer informatie.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving alle verkoopdocumentatie van de woningen. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we  nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Kijk op de nieuws pagina voor meer informatie.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Dat is op dit moment niet mogelijk, omdat er geen woningen gebouwd worden die nog te koop zijn.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer Batenburg. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Dat is nu nog niet bekend. Bij de start van de bouw wordt dit door de aannemer aan de kopers gecommuniceerd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan wanneer je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn worden deze online geplaatst. Deze bekijk je onder het betreffende bouwnummer onder het kopje 'downloads' op de woningen pagina op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden zonder keuken opgeleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen die tot nu toe gebouwd zijn zijn aangesloten op het gasdistributienet.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen worden standaard voorzien van een luxe badkamer met sanitair van hoogwaardige merken. De exacte specificaties zijn bekend zodra de woningen in verkoop zijn. Je ziet de informatie dan op de woningen pagina bij de downloads per bouwnummer én in je Mijn Eigen Huis account.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de eventuele basiskeuken en sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen gereed zijn kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht  wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels? (Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens)

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:
Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

- Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
- Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
- Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
- Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen. 

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

» Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de omgevingsvergunning onherroepelijk is en de grond bouwrijp is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen. Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg ontvang sturen ze je het certificaat toe.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd zijn dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa) bij de prijzen?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Nienke Schuitman

Nienke Schuitman

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?