Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Parkzoom 3, de nieuwste wijk van Parkzoom, krijgt een dorpse opzet met veel groen en water. De opzet van dit deelgebied en de architectuur van de woningen zijn geïnspireerd op ene Drents brinkdorp.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Op loopafstand zijn verschillende bushaltes. En ook heel fijn is de RandstadRail, waarmee je vanaf het metrostation Berkel en Rodenrijs (op minder dan 10 autominuten) zo richting Den Haag of Rotterdam reist en alles daartussenin.

Waar kan ik informatie vinden over Bergschenhoek?

Op de website van de gemeente (www.lansingerland.nl) kan je alle informatie vinden over Bergschenhoek. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Bergschenhoek?

In Bergschenhoek is een uitgebreid aanbod aan scholen, waarvan zelfs enkele scholen in Parkzoom zelf. Naast kinderopvang zijn er ook diverse scholen voor voortgezet onderwijs, waaronder het Melanchthon net buiten de wijk.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Bergschenhoek?

Bergschenhoek heeft uitgebreide sportvoorzieningen. Net buiten de wijk liggen Zwembad De Windas, Optisport Lansingerland en Sporthal De Ackers, waar je bijna alle binnensporten kunt beoefenen. Voor voetbal ga je naar BVCB (Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek) en voor hockey naar Berkel en Rodenrijs (ca. 10 minuten fietsen).

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Ja, Bergschenhoek heeft een sfeervol dorpscentrum met een compleet winkelaanbod. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, een leuk cadeau of een nieuwe outfit. Maar met 20 autominuten zit je ook in het centrum van Rotterdam.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Het eerstvolgende project waar me mee in verkoop gaan is Parkzoom 3. Omliggende gebieden zijn de andere deelplannen van Parkzoom; Parkzoom 4 en 2. Deze deelplannen zijn bijna volledig bewoond. Aan de Noordwest zijde van Parkzoom ligt het Annie MG Schmidtpark en aan de Zuidoost zijde ligt een bestaande (andere) wijk.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende, als belangstellende in het gebied Parkzoom en/of als belangstellende in een bepaald woningtype. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra er nieuws te melden is.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk in ontwikkeling Parkzoom 3 komen circa 250 woningen, bestaande uit rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, energiezuinige woningen, Morgenwoningen en starterswoningen. Daarnaast komen er in de wijk Parkzoom 1 nog  2 kleinschalige appartementengebouwen en enkele rijwoningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Het is nog niet zeker, maar de verwachting is dat de appartementen van 1 van de 2 appartementengebouwen (Parkzoom 1) in de verhuur gaan.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, in Parkzoom 3 zijn starterswoningen gepland. Meer informatie vind je op www.parkzoom.nl/woningen

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in Parkzoom worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In Parkzoom is het parkeren goed geregeld, afhankelijk van de woning op eigen terrein, voor de deur of direct om de hoek.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In Parkzoom is voldoende plek om te parkeren, afhankelijk van de woning op eigen terrein, voor de deur of direct om de hoek.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in Parkzoom is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Parkzoom 3 is een wijk die volledig in ontwikkeling is, waar nog geen enkele woning gebouwd is. Alle wegen in dit deel van Parkzoom worden nog aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Elke wijk in Parkzoom (Parkzoom 1 tot en met 4) heeft 1 of meerdere speeltuinen/ speelweiden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Honden worden over het algemeen uitgelaten in het Annie MG Schmidtpark. Dit is een heel groot park, wat een perfecte locatie is voor een flinke wandeling met je hond. Dit park ligt tegen Parkzoom aan.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Parkzoom 3 komen rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, energiezuinige woningen en starterswoningen in verschillende prijsklassen. Daarnaast komen er in de wijk Parkzoom 1 nog  2 kleinschalige appartementengebouwen en enkele rijwoningen. Aangezien de projecten nog in een vroeg stadium zitten van de ontwikkeling, is nog niet te zeggen om hoeveel woningen het per type gaat. Meld je aan als belangstellende en we houden je op de hoogte zodra er meer bekend is.

Wanneer start de verkoop van het project?

De woningen gaan gefaseerd in verkoop. De 23 MorgenWonen-woningen van Parkzoom 3 fase 1 zijn allemaal verkocht. In het laatste kwartaal van 2017 start de verkoop van Parkzoom 3 fase 2 met Starterswoningen (Koopstart), Rijwoningen, 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen. Op een nader te bepalen moment volgen fase 3 n 4.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. Aangezien de projecten nog in ontwikkeling zijn, is nog niet te zeggen wat de afmeting van de tuin is.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Aangezien de woningen nog in ontwikkeling zijn en het nog niet duidelijk is hoe ze er uit gaan zien, is dit nog niet te zeggen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw van grondgebonden woningen duurt circa 9 tot 12 maanden. Voor appartementen wordt circa 1 tot 1,5 jaar uitgetrokken.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. De woningen zullen, naast een verkoper van BPD, naar alle waarschijnlijkheid ook door een plaatselijke makelaar verkocht worden.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. De woningen zullen, naast een verkoper van BPD, naar alle waarschijnlijkheid ook door een plaatselijke makelaar verkocht worden.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De woningen gaan gefaseerd in verkoop. In het najaar van 2016 start de verkoop van de Morgenwoningen (Parkzoom 3) en in de eerste helft van 2017 de starterswoningen en rijwoningen (Parkzoom 3). Op een later moment gaan de 2 onder 1 kapwoningen aan de waterkant en de rijwoningen op 'het terras' (het hoger gelegen gedeelte in Parkzoom 3) in verkoop. De appartementen en rijwoningen gaan naar verwachting de eerste helft van 2017 in verkoop.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Dat is op dit moment niet mogelijk, omdat er geen woningen gebouwd worden die nog te koop zijn.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

De kopersadviseur van de aannemer nodigt kopers uit om in gesprek te gaan over de meer- en minderwerk opties, nadat de kopers de 'goednieuwsbrief' van BPD hebben ontvangen. Zij nemen hiervoor contact met op met de kopers. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. 

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen die tot nu toe gebouwd zijn zijn aangesloten op het gasdistributienet. Het is aannemelijk dat de woningen die nog in ontwikkeling zijn hier ook op worden aangesloten, maar dit is nog niet definitief bepaald.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is nog niet bekend, omdat de woningen in ontwikkeling nog in een te vroeg stadium zitten. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de eventuele basiskeuken en sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Er zijn nog geen plattegronden van de woningen beschikbaar.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Nienke Schuitman

Nienke Schuitman

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?