Parkzoom 4
Logo Logo

Voorzieningen Parkzoom

Leven in alle rust met alle belangrijke voorzieningen dichtbij. Dat maakt het leven gemakkelijk! Parkzoom 4 leeft. De wijk is nagenoeg af en iedereen heeft inmiddels zijn draai gevonden. Er zijn veel voorzieningen. In de wijk of in het dorp. We zetten ze voor je op een rij.

Annie M.G. Schmidtpark

Het Annie M.G. Schmidtpark ligt om de hoek van Parkzoom 4. De fiets- en voetgangersbrug bij de dijk aan de Ad van der Steurzoom is de perfecte groene verbinding! De brug is heel natuurlijk ingericht, waardoor je je bij de eerste stap op de brug al in het park waant. Wist je dat het park groter is dan het Amsterdamse Vondelpark en dat er een natuurlijk speeleiland en skatepark is?

Buitenspelen

“Mam, mogen we nog even buitenspelen?” Zonder enige twijfel stem je toe. Want in Parkzoom weet je dat de speelplaatsen via veilige routes bereikbaar zijn. Als de kinderen wat groter zijn, kunnen ze zelf naar het Annie M.G. Schmidtpark met de geweldige natuurspeeltuin.

Scholen

Basisschool of voortgezet onderwijs? Je vindt het in - of in de buurt van - Parkzoom. De Groene Hoek is een openbare basisschool, De Akkers geeft christelijk onderwijs of ga je voor het rooms-katholieke St. Willibrord?

Je oudere kinderen kunnen ook in de buurt naar het voorgezet onderwijs. Op het Wolfert Lyceum en het Melanchton Schiebroek wordt les gegeven op havo- en vwo-niveau. Voor onderwijs op vmbo-niveau kunnen kinderen naar het Wolfert Pro en twijfelt je kind tusssen vmbo en havo, dan is de Melanchton Business School een aanrader.

Zijn je kinderen toe aan een mbo- of hbo-studie, of gaan ze studeren? Met de goede openbaarvervoersvoorzieningen zijn ze zo in Delft of Rotterdam.

Kinderopvang

Heb je nog kleine hummeltjes rondlopen? In Parkzoom zijn er volop mogelijkheden voor kinderopvang. We noemen er een paar. Bij de Koeienwei groeien de kleintjes op met dieren om zich heen. Zus en Zo biedt weer een heel gevarieerd programma voor alle leeftijden. Lekker ontspannen, huiselijke en vertrouwd. Zus en Zo heeft diverse BSO-locaties en een kinderdagverblijf. 

Parkeren

Jouw auto’s zet je op de eigen oprit voor je garage. Voor je bezoek is er voldoende parkeerplaats in de straat.

Afval

Je krijgt straks drie containers: voor papier, gft en de rest. Wil je ook plastic apart inzamelen? De gemeente deelt hiervoor speciale zakken uit.

Elektrische oplaadpunten

Bergschenhoek denkt aan het milieu. Fijn als jij dat ook doet. Heb je een elektrische auto, dan kun je een elektronische oplaadpaal aanvragen bij de gemeente.

Hond uitlaten

Lijn je hond aan en wandel lekker het Annie M.G. Schmidtpark in. Natuurlijk kun je in de buurt ook je hond uitlaten. De gemeente Bergschenhoek moedigt hondenbezitters aan niets achter te laten, dus zakjes mee!

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?