Parkzoom 3
Logo Logo

Voorzieningen Parkzoom 3: echt jouw buurt

Parkzoom 3 wordt jouw buurt. Je woont er niet alleen, de kinderen spelen op straat, je laat er de hond uit en je auto staat voor de deur. Welke voorzieningen zijn er allemaal in de wijk te vinden?

Kinderopvang

Er zijn diverse kinderopvangmogelijkheden voor de bewoners van Parkzoom 3 in Bergschenhoek. Kies je voor een gastoudergezin, een reguliere kinderopvang of ga je bijvoorbeeld voor De Koeienwei? Die laatste combineert een boerderij met een kleinschalige kinderopvang, super leerzaam! Ook Zus en Zo is leuk, vooral door het gevarieerde aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. Deze kinderopvang heeft verschillende BSO-locaties en een kinderdagverblijf in Parkzoom. Zus en Zo biedt een prettige en vertrouwde omgeving met aandacht voor ontspanning, huiselijkheid en samenzijn. Alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing. 

Gezondheidscentrum

In Parkzoom 3 staat het gezondheidscentrum Parkzoom. Hier kan je terecht voor alle disciplines rond je gezondheid. Van tandarts tot logopedie en verloskunde, het zit allemaal onder 1 dak. Op slechts enkele minuten van jouw nieuwe huis.

Basisscholen, voortgezet onderwijs en meer

Rondom Parkzoom vind je meer dan genoeg basisscholen. Je kunt kiezen uit openbare school De Groene Hoek, het Christelijke De Akkers of bijvoorbeeld het Rooms Katholieke St. Willibrord. Een stukje verderop zit ook nog basisschool Pius X en aan de Zilverspar 14 zijn OBS Vuurvogel en CBS Boterdorp gevestigd. Kortom er is meer dan genoeg keuze in basisonderwijs voor alle kindjes in Parkzoom 3.

Doorstromen naar het voortgezet onderwijs is geen enkel probleem. Er is ongelofelijk veel aanbod in de directe omgeving op elk niveau. Voor havo en VWO gaan ze naar het Wolfert Lyceum en het Melanchton Schiebroek. Het Wolfert Pro in Bergschenhoek biedt veel mogelijkheden voor leerlingen in de richting van het VMBO. In Bleiswijk ligt ook de Melanchton Business School voor een combinatie van theorie en praktijk. Een goede keuze voor als je kind tussen havo en VMBO twijfelt.

En voor MBO en HBO opleidingen tot aan universitaire studies zijn zowel Delft als Rotterdam natuurlijk de plekken waar je moet zijn. Een bruisend studentenleven dat goed bereikbaar is met het ov en de fiets. Of ze gaan op kamers en je ziet ze in het weekend weer verschijnen met een berg was!

Buiten spelen

Over de speelmogelijkheden in Parkzoom is goed nagedacht. Kinderen kunnen heerlijk in de buurt spelen en de speeltuinen zijn via voetpaden bereikbaar. Ze hoeven bijna geen weg over te steken en dat is wel zo’n veilig idee. Natuurlijk is het paradepaardje, de grote natuurspeeltuin, te vinden in het Annie M.G. Schmidtpark.

 

De buren

De bewoners die al in Parkzoom wonen hebben het heel gezellig! Er wordt gemoedelijk met elkaar omgegaan. Whatsapp groepen worden aangemaakt, kinderen spelen met elkaar, je ziet elkaar op de sportvereniging en er worden uitjes georganiseerd. De Bergschenhoeker is vriendelijk, dat merk je ook op de jaarlijkse buurtbarbecue die in veel straten georganiseerd wordt.

 

Parkeren

Parkeren in de wijk zal geen probleem worden. De parkeerplekken worden ruim ingeschat en bij sommige huizen kun je dan ook voor de deur of zelfs op een eigen parkeerplek je auto kwijt.

 

Afval ophalen

Bergschenhoek is een milieubewuste gemeente! Elke woning krijgt drie containers voor papier, GFT en restafval. In de wijk zijn verzamelpunten aangewezen waar je de containers kunt plaatsen. Daarnaast wordt ook plastic apart ingezameld. Hiervoor deelt de gemeente speciale zakken uit waarin het plastic aangeboden kan worden.

 

Elektrische oplaadpunten

Heb je een elektrische auto? Dan kun je bij de gemeente een elektrische oplaadpaal aanvragen in de buurt van je woning of op je eigen terrein als je een eigen parkeerplaats hebt.

Hond uitlaten

Er zijn genoeg groenstroken in de wijk om de hond uit te laten. Maar met het Annie M.G. Schmidtpark om de hoek kun je ook voor een lekker lange wandeling in de buurt terecht. Vergeet je hond niet aan te lijnen en neem een afvalzakje mee.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?